Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Gråskimmel


Gråskimmel (Botrytis sp.) ses ofte i drivhuset i perioder med overskyet og fugtigt vejr. Blade af f.eks. tomat angribes let og bliver brune og 'hårede' af svampens vækst. I disse perioder er det vigtigt med god udluftning i drivhuset. Undgå vandplaskeri og fugtige blade og fjerne alle blade med synlige angreb for at reducere smitterisikoen. 

Det kan være svært at se forskel på tomatskimmel (Phytophthora infestans - samme art som kartoffelskimmel) og gråskimmel, men med en lup kan man ofte se, at sporerne af gråskimmel også ofte er at finde på oversiden af bladene, hvorimod sporer af tomatskimmel ses på undersiden af bladene.

Ofte ses gråskimmel også i potteplanter som en sekundær infektion. Dvs. at planten i første omgang angribes af andre svampe. Sidenhen overtager gråskimmelsvampen infektionen.

Også modne blommer angribes af gråskimmel.Symptom


Gråskimmel angriber ofte tomater i drivhuset. Især i fugtige perioder med dårlig udluftning ses angrebne blade og stængler, som bliver grå, sammenrullede og nærmest er behårede at se på (se foto).

© 2021 Borregaard Bioplant ApS