Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Mellus


Mellus, eller 'hvide fluer' som de også kaldes, er insekter, der som voksne er 1-2 mm. lange og helt hvide. Larverne og pupperne ligner slet ikke den voksne; de er ovale og glas- til mælkehvide i farven og sidder fastgjort på undersiden af bladene (se foto), hvor de suger plantesaft.

Mellus angriber mange forskellige kulturplanter som tomat, agurk samt potteplanter som f.eks. Fuchsia. Angreb kan opdages ved at ryste planterne af og til, hvorved den hvide mellus flyver op.


Er angrebet af mellus for stort, inden det opdages, bør der ophænges gule fangplader med lim oppe i planten eller evt. sprøjtes med insektsæbe, inden nyttedyrene udsættes. Planten kan desuden støvsuges for voksne mellus.


Symptom


Larverne af mellus skader planten på samme måde som bladlus, ved at suge af cellerne. Herved udskilles "honningdug", der falder ned på bladene under mellusen. Som det ses på billedet til højre, kan dette give store problemer med svampe (sodskimmel) og klistrede planter og frugter.

Produkter mod Mellus

Mellussnyltehvepse

Mellus, også kaldet 'hvide fluer', er et af de mest almindelige skadedyr i drivhuset. Kontrollér dine tomater og andre planter og bestil mellussnyltehvepse, så snart du ser dem.


Mellussnyltehvepse
Pris kr. 215,00

Fangplader

Gule fangplader med lim på. Hæng dem op i drivhuset fra starten af sæsonen, så du kan opdage skadedyrene tidligt og nå at bekæmpe dem, inden de får overtaget.


Fangplader 10 stk
Pris kr. 98,00

© 2021 Borregaard Bioplant ApS