Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Mider, Diverse


Ud over den almindelige væksthusspindemide findes der mange andre mider, der kan være skadelige for planter. Det er f.eks.:

  • Citrusmider (Panonychus citri), der bl.a. går på citrus, ficus o. lign. grønne stueplanter.
  • Frugttræsspindemider (P. ulmi), på frugttræer og af og til på prydplanter. 
    Begge ovenstående arter er ca. lige så store som den almidelige væksthusspindemide, men bordeauxrøde i farven.
  • Topskudsmider og jordbærdværgmider (Tarsonemidae), der er meget små (0,15 mm) og glasklare og derfor ekstremt svære at se selv med en god håndlup. Symptomerne på disse mider er forkrøblede og deforme blade og topskud. 
  • Galmider (Eriophyidae), er også meget små (0,2 mm) og svære at se med håndlup. De ligner ikke almindelige mider, men de er flade og aflange og tilspidsede i den ene ende. De går på bl.a. pæretræer og æbletræer, hvor de kan danne hulrum i bladkødet som dækkes af brune filtagtige belægninger. Galmider kan bl.a. også angribe solbær og grantræer.

Insektsæbe eller bladglans kan ofte have en bekæmpende effekt mod disse mider. Den rovmide, der normalt anvendes mod væksthusspindemider, virker ikke.Symptom


Små hvide prikker på bladene; senere gule blade ved kraftige angreb. Vend bladene og undersøg dem for mider med en god lup.

Filtgalmider ses ofte på blade af æbletræer. Miderne er så små, at de næsten ikke kan ses med det blotte øje. Miderne frembringer selv filtlaget, hvori de kan findes.

Andre typer galmider kan fildes i solbær, pærer (forkrøblede topskud) og f.eks. grantræer.


Produkter mod Mider, Diverse

Californicus-rovmider

Californicus-rovmiden er førstevalg mod de mørkerøde Citrus- og frugttræsspindemider (Panonycus sp.) i citrus, ficus, fersken, æbler etc. Den almindelige spinderovmide (Phytoseiulus) virker ikke mod disse typer af mider.


Californicus-rovmider 5000 stk
Pris kr. 398,00

Bladglans

Bladglans baseret på en høj kvalitet af parafinolier. Velegnet til grønne planter, hvor der ønskes fin glat overflade. Koncentratet, der blandes op med vand, rækker til 5 liter.


Bladglans 50 ml
Pris kr. 89,00

© 2021 Borregaard Bioplant ApS