Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Skjoldlus


Der findes mange forskellige arter af skjoldlus, men den mest almindeligt forekommende er Coccus hesperidum. C. hesperidum findes på stue- og drivhusplanter som f.eks. citrus og laurbær. Skjoldlusen kan godt klare det danske sommervejr, hvis planterne står ude, men den overlever ikke vinteren. 

En anden ofte forekommende art i drivhuset er Pulvinaria sp., som ofte ses på vin og fersken (se foto). Dette er en dansk art, der også i mindre grad kan findes på friland på forskellige løvtræer og buske.

Skjoldlus kan ikke flyve og er oftest kun i stand til at bevæge sig rundt på planten i de første larvestadier. Herefter slår skjoldlusen sig ned på et fast sted på planten. Æggene lægges under skjoldet, og af æggene klækker små larver, der fordeler sig på planten. Ofte ses klistrede blade, hvilket skyldes den "honningdug", som skjoldlusen udskiller.

Der findes nyttedyr mod mange arter af skjoldlus, men de er meget dyre og vanskelige at anvende og sælges derfor ikke til hobbyavlere.

Andre muligheder for bekæmpelse er at skrabe skjoldusene af samt at holde øje med, hvornår de små vandrelarver klækker og begynder at kravle rundt på planten (ofte midt på sommeren). Disse små stadier af skjoldlusene kan bekæmpes med et par sprøjtninger med insektsæbe eller bladglans.
Produkter mod Skjoldlus

Bladglans

Bladglans baseret på en høj kvalitet af parafinolier. Velegnet til grønne planter, hvor der ønskes fin glat overflade. Koncentratet, der blandes op med vand, rækker til 5 liter.


Bladglans 50 ml
Pris kr. 89,00

© 2021 Borregaard Bioplant ApS