Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Skovflåt


Skovflåten (Ixodes ricinus) - som også nogle gange fejlagtigt kaldes en 'tæge' - er en lille mørk mide på ca. 2-3 mm. Den lever i højt græs i skove og enge - og nogle gange i haver. Hér kravler den op på et græsstrå og sidder og venter. Kommer et pattedyr forbi springer, den over og borer efter kort tid sit sugeorgan ind i huden og begynder at suge blod. På sugeorganet sidder talrige modhagere, der gør det yderst vanskeligt at fjerne flåten.

En lille procentdel af flåterne kan overføre borrelia-bakterier, som, hvis de ikke behandles med antibiotika, kan give meget ubehagelige mén. Det er nu også bevist, at flåter også kan overføre den farlige hjernehindebetændelse TBE. Man ved ikke helt, hvor hurtigt sygdommene overføres, men formentlig bliver de ikke overført de første par timer, efter flåten er begyndt at suge blod.

Derfor er det meget vigtigt at få fjernet flåterne så hurtigt som muligt!

Mange husgeråd har været brugt gennem tiden, som brug af margarine, at gøre flåten rundtosset ved cirkulerende bevægelser, at sprøjte deodorant på etc. Der er dog ikke nogen af disse husgeråd, der er effektive. Det gælder også om at undgå at mase flåten, så dens indhold ikke overføres til ens eget blod.

Skovflåtfjerneren ('Tick Lasso') fjerner effektivt flåten. Den er på størrelse med en kuglepen og nem at have med på tur i skoven eller engen.

Observeres alligevel senere en rødmen omkring biddet, bør du, på grund af risikoen for overførsel af sygdomme, kontakte en læge for en sikkerheds skyld.
© 2021 Borregaard Bioplant ApS