Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Spindemider


Spindemider er nok det hyppigst forekommende skadedyr i agurker i drivhuset.

Spindemider (Tetranychus urticae) er små grønne eller røde mider, der er ca. 0,5 mm. lange. På ryggen ses med en god lup to mørke felter. Om vinteren og tidligt forår/ sent efterår kan spindemiderne være rød-orange. Dette er vinterformern af spindemiderne; om sommeren er de oftest grønlige. Rovmider kan anvendes til bekæmpelse, men tager kun de grønne spindemider og angriber altså ikke de røde former.

På nogle planter som citrus, ficus, fersken m.fl. ses ofte mørkerøde bordeauxfarvede citrusmider. Rovmiderne tager ikke disse arter (hvis planten kan tåle det, kan man evt. prøve at sprøjte med bladglans eller insektsæbe, som kan have en vis virkning).

Spindemiderne sidder primært på undersiden af bladene på mange forskellige kulturplanter såsom agurk, peber, jordbær og mange potteplanter.  Er der i starten for mange spindemider, kan planten sprøjtes med insektsæbe eller de værst angrebne blade fjernes, inden rovmiderne udsættes.


Symptom


Miderne skader først og fremmest planterne ved at suge af cellerne, så disse dør. Dette giver små hvide pletter, der normalt kan ses på oversiden af bladet. Så snart man opdager disse sug, bør rovmiderne udsættes.

Produkter mod Spindemider

Rovmider

Rovmider mod spindemider er det ældste kommercielle biologiske produkt mod spindemider. Ikke uden grund - rovmiderne er meget effektive under de rette forhold.


Rovmider ca 500 stk
Pris kr. 215,00
Rovmider ca 2.000 stk
Pris kr. 335,00

Californicus-rovmider

Californicus-rovmiden er førstevalg mod de mørkerøde Citrus- og frugttræsspindemider (Panonycus sp.) i citrus, ficus, fersken, æbler etc. Den almindelige spinderovmide (Phytoseiulus) virker ikke mod disse typer af mider.


Californicus-rovmider 5000 stk
Pris kr. 398,00

Bladglans

Bladglans baseret på en høj kvalitet af parafinolier. Velegnet til grønne planter, hvor der ønskes fin glat overflade. Koncentratet, der blandes op med vand, rækker til 5 liter.


Bladglans 50 ml
Pris kr. 89,00

© 2021 Borregaard Bioplant ApS