Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Stankelben


Stankelbenslarven er primært et problem i græsplæner, men kan også angribe forskellige afgrøder i køkkenhaven. I Danmark findes flere arter. Larven (se billede) er gråbrun og valseformet med en læderagtig hud og et mørkt hoved. I efterårstiden har de en størrelse på 1,5 -2 cm. I forårstiden vokser de sig store til en længde på 3-4 cm.

Sidst i juli klækker de første voksne stankelben, og flyvningen finder sted til ca. midten af september. I denne periode sker æglægningen. Det sker ved, at hunnen stikker æggene ned i jorden i fugtigt græs eller anden kort vegetation. En hun lægger 3-400 æg. Klækningen sker oftest i september måned, og de små larver begynder at optage føde. I oktober er det tid for behandling med det biologiske middel Vectobac.

Larver, som overlever efterår og vinter, får et enormt fødebehov i løbet af forårstiden og gnaver stadig hovedsageligt af de underjordiske plantedele. I lune perioder, dvs. når jordtemperaturen er over 4 grader og lufttemperaturen er over 10 grader, kan de kravle op på jordoverfladen og angribe de overjordiske plantedele.Symptom


Det er især larven som gør skade. Et angreb af stankelbenslarver kendes på, at planterne går ud eller ikke når at spire frem. Ved at undersøge de underjordiske plantedele ses et flosset gnav på rødder og rodspidser. I foråret kan der ved stærke angreb også konstateres gnav på bladene.

I græsplæner er det dog oftest fugle som krager og råger, der anretter den største skade. De er vilde med stankelbenslarver, og når de først får færten af dem, går de systematisk til værks med at "vende tørven" med næbbet.


Produkter mod Stankelben

Nematoder mod stankelbenslarver

Nematoder er i stand til at bekæmpe stankelben, men ikke de voksne, kun larverne i jorden og kun om efteråret. Én pakning med 250 nematoder dækker 300-500 kvm. græsplæne.


Nematoder mod stankelbenslarver 250 mio
300-500 kvm.
Pris kr. 996,00

© 2021 Borregaard Bioplant ApS