Indkøbskurv
Inkøbskurven er tom
Gå til inkøbskurven

Produkter mod...

Find dit skadedyr

Bladlus eller spindemider? Gråskimmel eller meldug? Skadevoldere er ofte meget små og svære at se.

Find via billede

Find via kategori

Trips


Disse små aflange insekter også kaldet tordenfluer, kolerafluer, gnavpander og meget andet, flyver om sommeren i store mængder efter gule og blå farver. De er bl.a. i erhvervsvæksthuse nogle af de værste skadedyr. Dog optræder de ikke så ofte i hobbydrivhuset. Hvis det gør det, er det som regel agurkerne, det går ud over.


Andre arter af trips som den båndede væksthustrips (se foto) kan af og til forekomme i importerede grønne planter i vindueskarmen eller udestuen.

Tripsene er som regel 1-2 mm lange, hvorfor der kræves en god håndlup for at se dem. De kan være sorte, gullige eller brune. Larven er som regel gul.
Symptom


Trips befinder sig bedst på undersiden af bladene eller i blomsterne, hvor de rasper af plantecellerne, så der forekommer lyse "ruder", hvor cellerne er døde (agurker).

 

Trips findes på mange blomster og på en del forskellige køkkenurter. I blomster kan der opstå hvide striber på kronbladene som følge af gnav i knopstadiet (se foto af gerbera).

 

På grønne planter kan den båndede væksthustrips forekomme. Når der er mange af dem, kan de ses på bladene ved hjælp af lup. Deres gnav giver bladene et medtaget sølvagtigt skær.


Produkter mod Trips

Orius rovtæger

Orius rovtæger mod trips i grøntsager i drivhuset.Orius rovtæger 100 stk
til 10-20 kvm.
Pris kr. 215,00
Orius rovtæger 500 stk
50-100 kvm.
Pris kr. 325,00

Tripsrovmider

Tripsrovmider leveres i småposer til ophæng i planter som agurker, peber etc. som forebyggelse mod trips.  I løbet af 4-6 uger vil der dagligt kravle et par tripsrovmider ud af posen og over på planten og søge efter larver af trips, som de ernærer sig på. Tripsrovmider småposer 10 stk
Pris kr. 325,00

Fangplader

Gule fangplader med lim på. Hæng dem op i drivhuset fra starten af sæsonen, så du kan opdage skadedyrene tidligt og nå at bekæmpe dem, inden de får overtaget.


Fangplader 10 stk
Pris kr. 98,00

© 2021 Borregaard Bioplant ApS